Баштанский городской портал
<<< Назад в блогМой блог
31 Января 2012

Чи є альтернатива Ніні Карпачовій?

Наближається дата, коли в Україні будуть обирати нового Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (Омбудсмана).

Такий собі народний депутат Чечетов пропонує пролонгувати строк перебування на цій посаді Ніні Карпачовій, яка обіймає її з 1998 року. Бачте, він не бачить жодної альтернативи цій людині: і знає її давно, і досягнень у неї багато.

А ще, пан Чечетов забув згадати про те, що Ніна Карпачова обиралась у Верховну Раду України в 2006 році за списком Партії Регіонів України, а отже є досить лояльною до діючої влади, і що на мій погляд, є самим основним у списку її "досягнень".

По статусу - Омбудсман має бути безпартійним. Карпачова не порушила цієї умови. Але балотування в народні депутати по списку однієї із партій явно показує суспільству її політичні вподобання.

Омбудсман має захищати права людини. Зазвичай це захист від неправомірних дій чи бездіяльності органів влади. Отже, по своїй суті особа, що перебуває на посаді Уповноваженого з прав людини, має бути в опозиції до будь-якої влади.

У нас все навпаки...  

А ще мені цікаво, чи має хтось інформацію про відсоток звернень громадян до Омбудсмана, по яких надано реальну допомогу? Або скільки разів Омбудсман звернувся до Конституційного суду України з поданням про аналіз законів на предмет їх конституційності, які порушували або звужували права громадян? І який відсоток населення України розцінює Омбудсмана як особу, яка може захистити їх порушені права?

Я вважаю, що в Україні можна знайти заміну Ніні Карпачовій. Якщо одна людина настільки довго займає одну і ту ж посаду, вона перестає розвиватись. Але права громадян порушуються з кожним роком все більше. Отже, потрібна нова людина, у якої не за плечами її численні досягнення, а все ще попереду, можливо навіть ту, яка особисто стикнулася з порушенням своїх прав і самостійно змогла їх захистити. Це має бути людина далека від політики (і ще далі - від пана Чечетова і його суб'єктивної думки), молода і амбіційна.

Звичайно, це лише моя особиста думка. Але як показує час - мої думки дуже часто є вірними.


Добавить в избранное
загрузка...
Горячие новости
Хиты продаж
загрузка...

Комментарии к записи в дневнике
Страницы: [ 1 ]
Комментировать блог могут только зарегистрированные пользователи Регистрация
 
Хата не з краю
Моё фото
Думи мої, думи мої...
E-Mail:
Пароль:
запомнить меня Регистрация
 
загрузка...
Loading...

При использовании информации в печатном или электронном виде
ссылка на www.bashtanka.info обязательна
bashtanka.info не несет ответственности за содержание информации, которую размещают пользователи ресурса.
Copyright © 2011, Bashtanka.info Все права защищены.
Страница сгенерирована за 0.052876 секунд