Баштанский городской портал
<<< Назад в блогМой блог
30 Ноября 2013

Людей на Євромайдані розганяли беркутівці з усіх областей, окрім трьох західних, –...

Людей на Євромайдані розганяли беркутівці з усіх областей, окрім трьох західних,
– Москаль

«Мені, генерал-лейтенанту міліції, котрий віддав служінню в МВС 36 років, гірко й соромно за події, що відбулися вночі на Майдані Незалежності. Я 10 разів переглядав кадри брутального розгону мирного зібрання і був шокований, що найактивнішим учасником цієї звірячої акції з боку міліції став “Беркут” Криму. Я впізнав багатьох із цих бійців по обличчях. Крім того, активну участь у побитті мітингувальників узяв “Беркут” із Дніпропетровської та Луганської областей (я теж працював у цих регіонах, тому знаю багатьох працівників МВС особисто). Мені вдалося дізнатися, що загалом у розгоні майдану брали участь спецпідрозділи “Беркуту” з усіх регіонів України, крім трьох західних областей — Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської. Наказ про відкомандирування “Беркуту” до Києва дало МВС. Те, що начальник Київського главку міліції Коряк бере відповідальність за розгон мітингу на себе, просто невдала спроба прикрити начальство — він, згідно з нормативно-правовими актами МВС, може керувати тільки київським, а не прикомандированим з інших регіонів “Беркутом”. Ці підрозділи йому не підкоряються. Таке право має тільки міністр МВС або його заступники, тому саме на них лежить уся відповідальність за теперішні події.

У 1997 р. я був переведений на посаду начальника міліції в Крим — найскладніший у криміногенному плані регіон України, де також постійно відбувалися велелюдні політичні акції та масові заворушення. І на всіх цих акціях завжди стояв попереду, а “Беркут” — за спиною. Я вірив цим бійцям, як самому собі, і тепер не можу знайти відповідь на питання — як сталося, що з елітного підрозділу, який дійсно захищав кримчан від злочинців, він перетворився в бандитів, які воюють проти власного народу? Напевно, в цьому є й моя частка вини.

У 1997р. в Криму був полк “Беркуту”, що складався з близько 800 бійців, а сьогодні це батальйон з 300 чоловік, 100 з яких за особистою вказівкою придурка від політики й міліції Могильова були відправлені на Київ. А зараз, у ці години, ще 100 відправляються в столицю їм на підкріплення. Свого часу Могильов так само кинув “Беркут” на Ай-Петрі, щоб знести невеличке кримсько-татарське кафе і влаштувати побоїще, на яке з жахом дивилася вся Україна. Тільки керівництво МВС мовчало. Сьогодні я розмовляв із колишніми керівниками кримського “Беркуту”, нинішніми бійцями й питав — як могло статися, що цей підрозділ перетворився на садистів? Відповідь: “Це не ми, нам дали такий наказ”.

Звертаюся до колишніх працівників МВС, у котрих є безцінний оперативний досвід, який може дуже пригодитися — вийдіть, будь ласка, на мітинги протесту, вирахуйте серед натовпу провокаторів і не дайте їм зробити свою чорну справу — пролитися крові. Захистіть людей від насильства, якщо в цьому виникне необхідність (а вона виникне, бо в Київ стягують “Беркут” і внутрішні війська з цілої України). Звертаюся також до діючих співробітників МВС — згадайте свою присягу на вірність народу України й не виконуйте злочинні накази керівництва — не застосовуйте силу й спецзасоби проти людей, котрі за допомогою мирних акцій намагаються захистити свої гарантовані Конституцією права. Не забувайте, що ви — не бездушні найманці-манкурти, а частка цього ж народу», – написав нардеп Геннадій Москаль на своїй сторнці у Facebook.

источник


Добавить в избранное
загрузка...
Горячие новости
Хиты продаж
загрузка...

Комментарии к записи в дневнике
Страницы: [ 1 ]
Комментировать блог могут только зарегистрированные пользователи Регистрация
 
Т Т
Моё фото
E-Mail:
Пароль:
запомнить меня Регистрация
 
загрузка...
Loading...

При использовании информации в печатном или электронном виде
ссылка на www.bashtanka.info обязательна
bashtanka.info не несет ответственности за содержание информации, которую размещают пользователи ресурса.
Copyright © 2011, Bashtanka.info Все права защищены.
Страница сгенерирована за 0.068814 секунд