Баштанский городской портал
<<< Назад в блогМой блог
02 Февраля 2012

Свавілля газівників у Баштанці

Тільки но я написав статтю, в якій зазначив, що з кожним роком в Україні права людей порушуються дедалі більше, як наші баштанські газопостачальники вирішили це довести на практиці, щоб ніхто і не сумнівався.  

Так от, знайте, у місті Баштанка вашу оселю можуть відключити від газопостачання, навіть якщо ви жодного разу не порушили зобов'язань перед газовим господарством, сплачуєте за газ своєчасно і в повному обсязі.

Сьогодні із цією ситуацією напевне стикнулася не одна родина. Так ось і мої знайомі - подружжя пенсіонерів. Сплачують за газ щомісячно в останні дні поточного місяця (за січень 2012 року сплатили чи то 30 чи 31 січня). Тим не менш, 2-го лютого до них завітала бригада газового господарства з метою відключити будинок від газу. Ледве люди змогли довести, що сплатили за газ повністю, показуючи квитанції з банку та показники лічильника.  Така ситуація їм вже знайома, оскільки декілька років тому, також в люті морози, до них два місяці підряд приїзджали газовики відключати будинок від газу, і тоді байдужий виконавець навіть не хотів дивитись у книжку про оплату послуг. Лише після дзвінка до начальника газового господарства, бригада відмовилась від ідеї відключити сумлінних платників від газу.

Якщо до вас теж завітали такі "гості", або просто ви є споживачем газу, вам потрібно знати наступне:

По-перше, газопостачальне підприємство повинне спочатку надіслати споживачеві письмове попередження про припинення газопостачання. Така можливість у газівників виникає у тому разі, якщо Ви не оплатили надані послуги протягом 10-ти днів після терміну, зазначеного у договорі або в платіжному документі (зазвичай до 10-го числа наступного за розрахунковим місяця), а газопостачальне підприємство протягом наступних 5-ти днів не отримало повідомлення про оплату. Тобто, простіше кажучи, газівники мають право надіслати своєму боржникові таке попередження з 26-го числа наступного за розрахунковим місяця.

По-друге, з моменту отримання Вами письмового попередження (з позначкою про його вручення) у Вас є 10 днів, щоб сплатити свій борг.

По-третє, якщо за цей період Ви борг так і не сплатили, тоді у газівників є усі підстави відключити Ваше житло від газу. Але при цьому забороняється відключення в останній робочий день перед вихідними і святковими днями, окрім аварійних ситуацій.

Отже, в будь-якому разі, відключення оселі від газопостачання можливе лише через 25 днів після терміну, зазначеного в договорі. Враховуючи, що в типових договорах цей термін зазначено - до 10 числа наступного за розрахунковим, тому у випадку моїх знайомих, якби вони не сплатили за січень 2012 року за послуги із газопостачання, то з 26 лютого вони мали отримати письмове повідомлення про відключення, якщо не сплатять за газ в 10-денний строк. А відключення могло бути проведено не раніше, ніж із 5 березня 2012 року.

То як в такому разі назвати дії працівників Баштанського управління газового господарства? Чи для них закон не писаний?

Мені соромно, що в славній Баштанській республіці, як я часто називаю своє рідне місто, так явно проявляються риси антинародного режиму, коли звичайна людина для системи - це сміття.

Мені б дуже хотілось, щоб кожен мешканець міста Баштанки знав свої права. Не дозволяйте їх порушувати! Якщо керівництво будь-якого підприємства чи установи не знає законів і порушує права людей, то їм не місце на цих посадах.  


Добавить в избранное
загрузка...
Горячие новости
Хиты продаж
загрузка...

Комментарии к записи в дневнике
Viktory | 03.02.2012 15:46
а еще вопрос к газовшикам: почему они приехали к людям, у которых уже оплачено? разве не проще там у себя в газовом семь раз перепроверить информацию по неплательщикам, чем приехать на объект, где все нормально, потратив при этом бензин, рабочее время работников и нервы потребителей? а потом свои же ошибки опять переложат на карман потребителей.
считаю это полным непрофессионализмом и даже бестолковостью. Растроился

Мастеровой | 03.02.2012 11:14
Сам, не раз слыхал о таком произволе... со стороны местной газовой службы. Интересно, совесть у людей в подобных ситуациях есть, или деньги решают всё.

Понятно, что со злостными неплательщиками нада бороться, при этом не нарушая законов, иначе... чем эта служба будет отличаться от тех, кто не вовремя оплачивает?

А в ситуациях описанных в статье, это уже наглый беспредел и выкачка денег. Приедем, отключим... потом разберёмся, что не правы....и было всё оплачено до копеечки... оплатите подключение, приедим снова включим. А ведь ситуация абсурдная сама по себе. Что бы подобных ситуаций не возникало, и существуют установленные законом - извещения, что бы люди смогли заранее разобраться с возникшей ситуацией. И если всё проплачено - доказать это, а если образовался долг (причин может быть много) - оплатить, в установленные законом сроки.

Люди, оставайтесь - людьми, и иногда пытайтесь стать на место тех пенсионеров, малоимущих... или многодетных семей... особенно в таких ситуациях, когда Вам показывают книжки с проплатами.

Страницы: [ 1 ]
Комментировать блог могут только зарегистрированные пользователи Регистрация
 
Хата не з краю
Моё фото
Думи мої, думи мої...
E-Mail:
Пароль:
запомнить меня Регистрация
 
загрузка...
Loading...

При использовании информации в печатном или электронном виде
ссылка на www.bashtanka.info обязательна
bashtanka.info не несет ответственности за содержание информации, которую размещают пользователи ресурса.
Copyright © 2011, Bashtanka.info Все права защищены.
Страница сгенерирована за 0.060499 секунд