Баштанский городской портал
<<< Назад в блогМой блог
07 Ноября 2011

Дещо про чорнобильські пенсії

Сергій Тигипко на минулому тижні назвав "корупційними" рішення тих судів, що приймали їх на користь чорнобильців щодо встановлення пенсій у розмірах, визначених у чорнобильському законі. При цьому він наголосив на тому, що не може у чорнобильця бути пенсія 30 тисяч гривень, коли більшість пенсіонерів отримують пенсії у мінімальних розмірах.

Особі, яка ніколи не цікавилась вказаним питанням може і справді здатись, що в цих словах є логіка і справедливість.

Проте, мене просто вражає це окозамилювання і гра на публіку.

По-перше, про які 30 тисяч взагалі йде мова? Згідно із чорнобильським законом передбачено підвищений розмір пенсії для інвалідів, які мають захворювання, пов'язане із чорнобильською катастрофою. Її розмір для інваліда І групи складає 10 мінімальних пенсій за віком, ІІ групи - 8, ІІІ групи - 6, а дітям-інвалідам - 3 мінімальні пенсії за віком. Якщо на даний час мінімальна пенсія становить 800 грн., то неважко обчислити розмір пенсії для інваліда І групи. Погодьтесь, 8 тис.грн. і 30 тис. грн. - це дві великі різниці. 

В Україні налічується близько 74 тисяч інвалідів чорнобильців різних груп. Припускаю, що відсотків 20 - це "липові" інваліди. Але то не наш клопіт, а правоохоронних органів.

Вважаю, що справжній інвалід-чорнобилець має отримувати пенсію у розмірі, встановленому законом. Ці люди втратили здоров'я, рятуючи не тільки Україну, а й цілий світ. І зараз більша частина пенсії витрачається на лікування, а не на поїздки в Європу чи придбання дорогих автівок.

По-друге, чому рішення судів, які приймають їх відповідно до Закону є корупційними, а рішення Верховної Ради, яка приймає закони щодо встановлення і підвищення пільг і різних виплат чиновникам вищого рангу та народним депутатам на фоні мізерних пенсій та зарплат основної частини населення України  є законними? Більш того, зменшення пільг для цих категорій не передбачається, тому що це є "неконституційно", бо не можна зменшувати соціальні стандарти, закріплені Конституцією.

Натомість, всі пільги і компенсації соціально незахищеним верствам населення щорічно знімаються чи обмежуються законом про держбюджет, а тепер планується прийняти ще й окремий закон, яким дозволити Кабміну встановлювати пільги на свій розсуд. 

По-третє, чому Верховна Зрада приймає популістські закони про пільги чи то чорнобильцям, чи то ветеранам війни, чи то дітям війни, а потім після виборів просто обмежує або скасовує їх дію? Прошу, подумайте над цим питанням... Не дозволяйте наступного разу купити вас за кілограм гречки. Ці закони приймаються з однією метою - отримати ваш голос на виборах, щоб відразу про нього забути і надалі залишатись при владі.

У Кабміну ще багато "козирів у рукаву". І як бачимо, народ вже не хоче грати по цим правилам.  Час зміни правил гри - не за горами.


Добавить в избранное
загрузка...
Горячие новости
Хиты продаж
загрузка...

Комментарии к записи в дневнике
Страницы: [ 1 ]
Комментировать блог могут только зарегистрированные пользователи Регистрация
 
Хата не з краю
Моё фото
Думи мої, думи мої...
E-Mail:
Пароль:
запомнить меня Регистрация
 
загрузка...
Loading...

При использовании информации в печатном или электронном виде
ссылка на www.bashtanka.info обязательна
bashtanka.info не несет ответственности за содержание информации, которую размещают пользователи ресурса.
Copyright © 2011, Bashtanka.info Все права защищены.
Страница сгенерирована за 0.054311 секунд