Баштанский городской портал
<<< Назад в блогМой блог
19 Октября 2012

Подумайте про своїх дітей, яку країну ми їм залишимо!

Вибори незабаром, але понад 20% людей ще не визначилися, як голосуватимуть. Що пропонує людям опозиція, чому усім нам треба прийти на дільниці і що очікує країну після 28 жовтня - про це в розмові з Анатолієм Гриценком.   

Партія, яку ви очолюєте «Громадянська позиція» - не пішла на вибори окремо, а увійшла до лав «Батьківщини», і ви стали одним із лідерів Об'єднаної опозиції. Чи збережеться єдність команди після виборів?

Люди цього вимагають на кожній зустрічі! Вісім партій об'єдналися в один кулак, бо розчепіреними пальцями бульдозер Януковича не зупинити. Ми всі зробили висновки і з успіхів, а головне – і з помилок. Відкинули другорядне, склали одну програму, сформували одну команду, прийняли одну присягу і зараз, як бачите, опозиція діє узгоджено, усі вісім лідерів говорять одним голосом. Найголовніше, замість восьми прізвищ у бюлетені в кожному окрузі від нашої команди - лише один кандидат, до того ж узгоджений із «Свободою». Ми публічно присягнули віддати свій голос за імпічмент Януковича. Зобов'язалися проголосувати Закон про відкликання народного депутата. Щоб той, хто не голосує особисто - вилітав із Ради. Хто залишить фракцію, стане «тушкою» - так само автоматично втратить мандат. Порядок у країні треба наводити згори, тож почнемо з парламенту, з себе.  
 
Скільки місць у новому парламенті опозиція планує отримати? 


Від людей залежить. Часто питають: що ви робитимете, якщо опозиція в новій Раді знову опиниться в меншості? Давайте, замінимо «ви» на «ми». Що ми з вами, уся країна, маємо зробити, аби Янукович не правив вічно? Бо інакше - біда. Януковичу в парламенті потрібно лише три голосування. Перше: закон про ринок земель. Вони хочуть украсти 40,5 млн. гектарів земель, скупити їх за безцінь. Друге: зняти недоторканість з депутатів, залишивши недоторканим Януковича, аби його у Межигір'ї не чіпав ніхто, а депутатів, які насміляться критикувати, одразу кидали до в'язниці. І третє голосування: про обрання президента у парламенті, щоб Янукович правив вічно, а люди взагалі не впливали на владу. Ось справжня ціна цих виборів.
 
Але соціологи говорять не на користь опозиції.

Я колись очолював Центр Разумкова, тож скажу професійно - соціологія як наука працює, коли кількість людей, які відмовляються від розмови з соціологами, не перевищує 30%. А зараз таких понад 50%. За таких умов соціологія не відображає реальних настроїв людей. Уявіть собі людину в Луганську, яку питають: за кого будете голосувати? Людина боїться сказати, що вона проти Януковича, бо не знає, хто її питає - дійсно соціолог чи хтось з адміністрації. Опозиція завжди набирає більше голосів, ніж їй прогнозують. Справжню соціологію ми з вами побачимо 28 жовтня.  

Якщо опозиція отримає більшість, якими будуть ваші перші рішення?

Треба збалансувати бюджет. У Пенсійному фонді - діра, казначейські рахунки порожні, гривня от-от обвалиться. Економічна криза вимагає негайних рішень. Об'єднана опозиція «Батьківщина» крім стислої програми, що подана у ЦВК, має розгорнутий план дій і додаток до нього із 80 готових законопроектів. Найголовніша проблема - це безробіття. Ніхто не вірить у заяви уряду про 2% безробіття. Це обман! І на Галичині, і на моїй рідній Черкащині, і на Донбасі - всюди люди змушені їхати від Португалії до Сибіру, щоб заробити копійку. Від того розірвані сім'ї, діти виховуються без батьків, чоловіки спиваються... Тому пріоритетне завдання - створювати нові робочі місця. Для цього ми пропонуємо новий Податковий кодекс із семи податків, які адмініструються без чиновника. Скасуємо податкову міліцію, цілу дивізію у 10 тисяч людей зі зброєю, які повсюдно мордують бізнес. Перекриємо на митниці потік контрабанди, бо вона знищує виробництво в Україні. Не будемо віддавати наші робочі місця китайцям, туркам, македонцям, як це було при будівництві об'єктів Євро-2012. Це лише перші кроки... Професор від економіки Янукович не розуміє, що спасіння України - у високих зарплатах і пенсіях, не лише під вибори, а постійно! Бо 50% української продукції іде на експорт в інші країни. А там зараз криза, і нас виштовхують з чужих ринків. Треба щоб українці мали змогу купувати те, що нами виробляється, а для того - маємо збільшувати зарплати і пенсії. Це не популізм, а єдиний шлях врятувати економіку України.  

Чи плануєте зміни до пенсійного законодавства?

Так звану пенсійну реформу Януковича-Азарова-Тігіпка ми скасуємо. Бо то знущання над людьми, найперше над жінками. Ми пропонуємо просту і справедливу пенсійну систему. Пенсія залежатиме від трудового стажу: хто більше працював - отримає більшу пенсію. Це перше. Друге: хто мав більшу зарплату - одержить і більшу пенсію. Це теж справедливо. Третє: буде надбавка до пенсії за особливі умови праці (шахта, реактор, хімія, мартен) - на відновлення втраченого здоров'я людини. І четверте: ми скасуємо оті захмарні пенсії для високих посадовців – вони небідні, переб'ються. Бо зараз максимальна пенсія перевищує мінімальну у 75 разів. Це неприпустимо! Ми також відновимо дію соціальних законів. Бо з грудня 2011 року влада позбавила понад 10 мільйонів людей їхніх пільг - чорнобильців, афганців, ветеранів, дітей війни... Зараз Азаров у ручному режимі вирішує, кому і скільки платити. Такого не буде.               

Звідки брати гроші на соціальні програми?


Гроші в державі є - красти їх не треба! Янукович сам під телекамерами визнає: в країні розкрадається 20% бюджету, правильно, Микола Янович? А прем'єр відповідає: думаю, ще більше... Тобто, понад 64 млрд. гривень крадуть щороку. І за те ніхто не відповів?! Це не папєрєднікі, як каже Азаров, - це чинна влада розкрадає! А від того наші люди гинуть, бо комусь не вистачило пального для швидкої допомоги, когось довезли до лікарні, але теж не врятували, бо в лікарні немає навіть мінімально необхідних ліків. А у сільському ФАПі взагалі лише йод та зеленка... Таким чином заради власного збагачення влада вбиває людей. Ось чому її треба зупинити. Коли у президента розкішний маєток у Межигір'ї на 140 гектарів, а в його декларації нема навіть автомобіля, то всі 300 тисяч чиновників розуміють - їм теж можна красти і вимагати хабарі. Кажуть, команда Януковича розпродає країну - ні, вони її скуповують. Якщо раніше купували окремі підприємства, то зараз олігархи беруть під контроль цілі галузі: вугільна, нафтова, газова, енергетика, порти, залізниця, авіація... Після виборів хочуть прибрати до рук атомні станції і землю. А народу що залишиться - рабство на їхніх плантаціях?   

Ви якось заявили, що ця влада створює інфраструктуру корупції?

Слово «смотрящій» - ми ж з вами не знали такого раніше! Це прийшло із їхнього бандитського середовища. Хто такі смотрящі? Це кримінал, який формально не має посад, але насправді вирішує геть усе: кому дати майно, а в кого відібрати, кого призначити, а кого звільнити, яка фірма переможе на тендері, а кого прийде нищити податкова, кого посадити за ґрати, а кого звільнити... Оті смотрящі сидять у міністерствах, керують міліцією, прокуратурою і судами. Це - банда, зрощена з владою. Такого немає більше ніде у світі!  

Ви вимагаєте люстрації чиновників. Що конкретно треба зробити для очищення влади?

Кожен державний чиновник має пройти перевірку за двома показниками. Перший: чи живе він згідно декларації? Якщо ні - вилетить із крісла без права роботи на державній службі. Другий показник: чи не порушував чиновник закон? Якщо порушив - то піде під суд. Почнемо з високих посадовців, прокурорів і суддів, бо там корупції найбільше. Хто першим не здасть іспит на люстрацію? Янукович. Усі оті Межигір'я із золотою сантехнікою, гаражами на 70 машин, причалами і кенгуру після зміни влади буде конфісковано.  

Анатолію Степановичу, люди уже розібралися, що це за влада і чого від неї чекати. Але дорікають і якості нинішньої опозиції...

Опозиція така, яка є. Іншої нема. І народ такий, який є. Знаєте, опозиції насправді треба подякувати. Хоча би за сміливість - відкрито виступити проти Януковича. І за те, що опозиція ще взагалі існує. Уявіть собі: немає опозиції, зникла. Нема ні «Батьківщини», ні «Свободи», вибори проходять як у Білорусі. Хто тоді зупинить Януковича з його планами правити вічно? Чи житимуть наші люди щасливо у бандитській державі, де несправедливий суд, де нищать мову і культуру, де замість руху в Європу фактично міжнародна ізоляція, а північний сусід шантажує газом і змушує вступати в якісь митні союзи? Ви хочете жити у такій державі? 

Я - ні. Але навіть якщо люди віддадуть свої голоси за опозицію, чи зможемо захистити результати?


Опозиційні партії і кандидати, усі разом, зробимо все, аби зберегти кожен голос. Допоможуть журналісти, громадські активісти, тисячі і тисячі спостерігачів і небайдужих громадян. Разом - захистимо! Але давайте скажемо чесно: голоси на дільниці рахують не президент, не прем'єр і не губернатор - це роблять люди, яких ми знаємо, вони живуть поряд з нами, хіба не так? Хочу попередити усіх членів комісій: 28 жовтня діятиме новий закон, і він дуже жорсткий. Відтепер кожен бюлетень і протокол, з усіма підписами і печатками зберігатимуться - увага!- п'ять років. Раніше такої норми не було, тепер вона є. Документи зберігатимуться до 2017 року, коли вже буде новий президент і нова влада.  


Якщо хтось ризикне фальшувати, нехай знає - шість років тюрми! 


Кілька тисяч гривень, якими спокушують до фальшування - і шість років за ґратами, зважуйте! Зараз влада нахабно скуповує виборців. Когось гречкою чи горілкою, когось за 100 гривень, під паспорт. Лякають відеокамерами, мовляв, бачитимуть, хто за кого голосує. Не вірте і не бійтеся! Ніхто не знатиме, як ви голосуєте. Жодної камери в кабінці для голосування не буде. А ще, попереджаю: нікому з шарлатанів, які роздають гроші, не віддавайте свій паспорт чи ідентифікаційний код - бо потім залишитеся без квартири чи будинку, вони їх фіктивно перепишуть на когось, а вас викинуть на вулицю. 
Знаю, що людина віруюча свій голос не продасть і голос ближнього не вкраде. А на вибори треба йти усім - і голосувати по совісті. Кожного з батьків діти потім запитають: а що ви, мамо з татом, зробили, щоб ми жили у нормальній країні?
Подумайте про своїх дітей, яку країну їм залишимо? Європейську чи бандитську? І подивіться на календар: 28 жовтня - День звільнення України від окупантів. Давайте 28 жовтня і звільнимо!      



Добавить в избранное
загрузка...
Горячие новости
Хиты продаж
загрузка...

Комментарии к записи в дневнике
Страницы: [ 1 ]
Комментировать блог могут только зарегистрированные пользователи Регистрация
 
Валерий М
Моё фото
Люди похожи на оконные стекла. Они сверкают и сияют, когда светит солнце, но, когда воцаряется тьма, их истинная красота открывается лишь благодаря свету, идущему изнутри.
E-Mail:
Пароль:
запомнить меня Регистрация
 
загрузка...
Loading...

При использовании информации в печатном или электронном виде
ссылка на www.bashtanka.info обязательна
bashtanka.info не несет ответственности за содержание информации, которую размещают пользователи ресурса.
Copyright © 2011, Bashtanka.info Все права защищены.
Страница сгенерирована за 0.063507 секунд